Investor relations

Vi erbjuder intresserade att vara med på vår spännande resa mot att tillgängliggöra rymdteknologi för alla. För ett förbättrat liv på jorden och bortom den.

Pressmeddelanden

NASA väljer Unibap som leverantör av 25 SpaceCloud datorer för forskning inom distribuerad rymdfarkostsautonomi

Unibap AB (publ) har erhållit en beställning från Nasa Ames Research Center i Mountain View, Silicon Valley, Kalifornien, avseende 25 SpaceClouddatorer från serien "Skalbara rymdfarkostsberäkningsenheter" baserade på iX5-familjen för stora och små rymdfarkoster. Dessa kommer användas inom Nasas markbaserade forskning för att utveckla framtidens autonoma rymdfarkoster och arkitekturer.

Leveransen sker under första halvan 2021. Unibap kommer stödja Nasa med integration och support på plats i samarbete med företagets amerikanska distributör.


- Vi är givetvis mycket glada att få leverera våra SpaceCloud-produkter som ryggrad till Nasas skalbara autonomisimulator som kommer utgöra grunden för forskningen kring framtida autonomi i rymdfarkoster. Det här är ett mycket bra exempel på när offentliga organisationer och privat industri kan ingå partnerskap för att tillsammans ta fördelarna med molnteknologi och digitalisering till rymden. Jag ser personligen mycket fram emot att få se datorklustret operativt senare i år på en världsledande NASA-anläggning. Detta är en viktig pusselbit i vårt banbrytande arbete inom framtida rymdsystemsarkitekturer och kan även öppna upp för möjliga forskningssamarbeten, säger Fredrik Bruhn, VD på Unibap.

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Bruhn

Verkställande Direktör

vd@unibap.com

+46 70 7833215

Kort om Unibap

Unibap är ett högteknologiskt företag som vill automatisera och effektivisera industrin och rymdfart. Med smarta lösningar baserade på AI och robotik vill vi höja kvaliteten och öka produktiviteten för våra kunder samt eliminera farliga arbetsuppgifter som i dag utförs manuellt. Unibap arbetar för att ha en positiv inverkan på både samhälle och miljö. Bolagets kvalitetsledningssystem är certifierat enligt SS-EN ISO 9001:2015. Bolaget är noterat vid Nasdaq First North Growth Market.

För mer information, vänligen besök Bolagets hemsida unibap.com.

FNCA Sweden AB, +46 8-528 00 399, info@fnca.se, är Bolagets Certified Adviser.

Investerarkontakt

Vad kan vi hjälpa dig med?

Frågor till vår IR-avdelning kan skickas via e-post till ir@unibap.com eller genom att klicka på knappen nedan.