Investor relations

Vi erbjuder intresserade att vara med på vår spännande resa mot att tillgängliggöra rymdteknologi för alla. För ett förbättrat liv på jorden och bortom den.

Pressmeddelanden

Unibap erhåller en order för mjukvara och hårdvara till en satellitmission

Unibap AB (publ) har erhållit en order för en rymddator till en satellitmission från ett stort europeiskt rymdföretag. Unibap kommer att leverera mjukvara och hårdvara för intelligent databearbetning baserat på Unibaps SpaceCloud, samt enheter för utveckling och support. Ordervärdet är på 350 kEUR och kommer att levereras under andra halvan av 2022.

Satellitmissionen kommer att använda Unibaps mjukvaruramverk som plattform för att utvärdera nya förmågor.

- Jag är mycket glad över att kunna offentliggöra den här ordern eftersom den representerar en betydande milstolpe för bolagets inträde på den europeiska rymdmarknaden. Tidigare tester och valideringar leder nu till rymdmissioner. Vi kan nu se resultatet av att vår lösning är validerad i rymden och ger verkliga konkurrensfördelar på rymdmarknaden. Våra kunder kan nu dra fördel av vårt växande ekosystem av mjukvara och systemlösningar, säger Lena W Jansson, VD Unibap AB.

Uppsala den 24 maj, 2022

För mer information, vänligen kontakta:

Lena W Jansson
VD

vd@unibap.com
+46 (0) 72 450 15 15

 

Denna information är sådan information som Unibap AB (publ.) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24 maj 2022, klockan 13:45 CET.

Kort om Unibap

Unibap är ett högteknologiskt företag som vill automatisera och effektivisera industrin och rymdfart. Med smarta lösningar baserade på AI och robotik vill vi höja kvaliteten och öka produktiviteten för våra kunder samt eliminera farliga arbetsuppgifter som idag utförs manuellt. Unibap arbetar för att ha en positiv inverkan på både samhälle och miljö. Bolagets kvalitetsledningssystem är certifierat enligt SS-EN ISO 9001:2015. Bolaget är noterat vid Nasdaq First North Growth Market.

För mer information, vänligen besök Bolagets hemsida www.unibap.com.

FNCA Sweden AB, +46 8-528 00 399, info@fnca.se, är Bolagets Certified Adviser.

Filer för nedladdning

Investerarkontakt

Vad kan vi hjälpa dig med?

Frågor till vår IR-avdelning kan skickas via e-post till ir@unibap.com eller genom att klicka på knappen nedan.