Investor relations

Vi erbjuder intresserade att vara med på vår spännande resa mot att tillgängliggöra rymdteknologi för alla. För ett förbättrat liv på jorden och bortom den.

Pressmeddelanden

Unibap erhåller en uppföljningsorder från Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA)

Unibap AB (publ) har erhållit en order från Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) på iX10 Engineering- och Flightmodels. Ordervärdet är 473 KEUR, med leverans under 2023.

JAXA har ingått ett avtal med Unibap om att använda SpaceCloud® infrastruktur till en satellitmission för jordobservation (EO), D-OBEC, vilken planeras att sändas upp 2024. JAXA kommer att använda Unibaps lösningar i missionen för att utveckla och testa JAXA:s edge processing för framtida uppdrag.

Avtalet är en kombination av det tidigare offentliggjorda andra och tredje steget för att ta ombord SpaceCloud-system på JAXA-uppdrag, och enligt avtalet kommer Unibap att leverera hårdvara för engineering- och flightmodels av nästa generations SpaceCloud-infrastrukturlösning iX10. Jaxa har tidigare anskaffat utvecklingsenheter från Unibap.

Ordern hanteras genom Unibaps distributör i Japan, NASAM K.K.

 

- Jag är mycket glad över vårt fortsatta och utökade samarbete med JAXA där vi levererar Unibaps SpaceCloud®-lösning baserad på vår iX10-hårdvara. Det här avtalet visar Unibaps ledande position på marknaden för edge computing i rymden och Unibaps förmåga att förnya och leverera toppmoderna processlösningar, vilka kommer att fortsätta att driva och göra det möjligt för våra partners att utveckla satellituppdrag för framtiden, säger Johan Åman, VD på Unibap.

Uppsala den 30 mars 2023

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Åman
VD

[email protected]

+46 70 821 00 51

 

Denna information är sådan information som Unibap AB (publ.) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 mars 2023, klockan 17:05 CET.

Kort om Unibap

Unibap är ett högteknologiskt bolag som med hjälp av Edge Computing erbjuder intelligenta AI-lösningar i rymden och på jorden. Unibap erbjuder tjänster som transformerar rymdindustrin genom att etablera en ny standard för AI- och molndatorlösningar i satelliter. På jorden kombineras AI med Machine Vision, sensorteknik, rymddata och robotik för att hjälpa våra kunder att effektivisera, kvalitetssäkra och automatisera sina processer. Bolagets kvalitetsledningssystem är certifierat enligt SS-EN ISO 9001:2015. Bolaget är noterat vid Nasdaq First North Growth Market.

För mer information, vänligen besök Bolagets hemsida unibap.com.

FNCA Sweden AB är Bolagets Certified Adviser.

Filer för nedladdning

Investerarkontakt

Vad kan vi hjälpa dig med?

Frågor till vår IR-avdelning kan skickas via e-post till [email protected] eller genom att klicka på knappen nedan.