Investor relations

Vi erbjuder intresserade att vara med på vår spännande resa mot att tillgängliggöra rymdteknologi för alla. För ett förbättrat liv på jorden och bortom den.

Pressmeddelanden

Unibap och Miba Industriteknik tecknar långsiktig samarbetsförklaring

Unibap AB (publ) ("Unibap" eller "Bolaget") och Miba Industriteknik AB ("Miba") fördjupar samarbetet i ett långsiktigt samarbetsavtal för kvalitetssäkring inom industriell lackering.

Efter flera gemensamma, framgångsrika projekteringsuppdrag inom industrin fördjupar Unibap och Miba samarbetet och tecknar ett tvåårigt samarbetsavtal inom marknadsvertikalen lackering och ytbeläggning.

Bolagen kompletterar varandra på ett unikt sätt och bolagen får tillsammans ett starkt erbjudande med projekt och installationskompetens med experter inom flera teknikområden såsom robotik, maskinseende med djupinlärning och industriell IT, att erbjuda kunder över hela Norden. Tillsammans kommer Unibap och Miba på ett effektivt sätt att samordna lösningar för alla kompetenser som behövs för projektering av installationer i industrin för lackering och robothängning och avplock på conveyor i rörelse med integrerad kvalitetsavsyning.

Marknadsbearbetningen kommer inledningsvis innefatta ca 200 svenska aktörer och under våren 2019 kommer bolagen gemensamt att deltaga vid mässor i Norden.  

- Jag anser att Miba är en av de absolut starkaste systemintegratörerna inom automationslösningar för lackering och ytbeläggning i Sverige med lång erfarenhet inom detta applikationsområde. Vi är väldigt glada för detta fördjupade samarbete. Tillsammans får vi ett komplett erbjudande som vi tror attraherar industriföretag att ta nästa steg i sin automation och digitalisering av sina kvalitetsprocesser, säger Fredrik Bruhn, VD på Unibap.

- Vi anser att Unibap är en mycket intressant samarbetspartner inom området kvalitetsavsyning med lärande system. Utöver kvalitetsavsyning finns även mycket intressant utveckling runt applikationer där resonerande system kan användas till att styra robotar på ett för industrin nytt sätt. Tillsammans får vi ett oerhört starkt erbjudande som bör attrahera flera kunder att ta sin automation till nästa nivå. Detta är även för oss på Miba ett naturligt steg att fortsätta ligga i framkant i teknikutvecklingen, säger Sebastian Fägerstrand, VD på Miba.

Miba och Unibap har tillsammans en pågående leverans till Husqvarna Group AB inom lackeringsautomation.

Uppsala, 2018-08-30

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Bruhn
Verkställande direktör
vd@unibap.com
+46 70 783 32 15

Sebastian Fägerstrand
Verkställande direktör
sebastian@miba-industriteknik.se
+46 72 515 15 12

Kort om Unibap

Bolaget är ett modernt IT-bolag som ligger i framkant med integration av AI-lösningar och robotik. Unibap digitaliserar industrins produktion och tillverkning genom att göra blinda robotar seende i kombination med mänskliga förmågor för kvalitetsavsyning och automatisering. Bakgrunden till Unibap är erfarenheter från mångårig utforskning av rymden, av tillverkning av ruggade industridatorlösningar och robotiklösningar.

För mer information, vänligen besök bolagets hemsida unibap.com.

Mangold Fondkommission AB, tel. +46 8 5030 1550, är Bolagets Certified Adviser.

Kort om Miba Industriteknik

Miba industriteknik AB är ett automationsföretag som utvecklar intelligenta och användarvänliga system för industrin och olika typer av processautomation. Miba Industriteknik har funnits sedan 2009 som en leverantör av automation till svensk industri och ingår i koncernen Miba Group AB som är en privatägd koncern med ett antal företag i olika branscher . Miba har bland annat levererat automatiseringen av Husqvarna lackering vid fabriken i Huskvarna och har produkter och tjänster inom industrirobotik, styrsystem, limpapplikationer, maskinproduktion, montage och produktutveckling. 

För mer information, vänligen besök bolagets hemsida miba-industriteknik.se.

Investerarkontakt

Vad kan vi hjälpa dig med?

Frågor till vår IR-avdelning kan skickas via e-post till ir@unibap.com eller genom att klicka på knappen nedan.