Investor relations

Vi erbjuder intresserade att vara med på vår spännande resa mot att tillgängliggöra rymdteknologi för alla. För ett förbättrat liv på jorden och bortom den.

Pressmeddelanden

Unibap på scen med Amazon Web Services och D-Orbit under Amazon re:MARS konferensen i Las Vegas

Den 21-24 juni 2022 pågår Amazon re:MARS konferensen i Las Vegas där Unibap tillsammans med Amazon Web Services (AWS) och D-Orbit ska hålla föredrag om interplanetär datorinfrastruktur i yttre rymden. Detta är ett tydligt första steg mot framtidens internet i rymden. 

Under Amazon Web Services konferens re:MARS den 21-24e juni 2022 deltar och föreläser experter inom det senaste av maskinlärning, automation, robotik och rymdteknologi. Unibaps chefsevangelist Fredrik Bruhn kommer tillsammans med Amazon Web Services (AWS) och D-Orbit, presentera möjligheter inom interplanetära datorinfrastrukturer i yttre rymden i session SPC209 med titeln "Interplanetary compute: The Moon, Mars, and beyond".

Mängden data genererad av kolonier på Månen och Mars kommer att vara för stor, tids- och uppdragskritisk för att det ska vara hanterbart att sända den till Jorden för bearbetning. Detta skapar ett behov av storskalig beräknings- och lagringsinfrastruktur på plats för databearbetning. Unibap kommer i session SPC209 diskutera utmaningarna och möjligheterna med att driva en sådan infrastruktur av framtida kolonier på andra planeter.

- Att få stå på scen tillsammans med AWS och D-Orbit är en bekräftelse på att de produkter vi levererar är både kvalitativa och eftertraktade med stora och breda användningsområden. Vi ser fram emot att delta i fler spännande presentationer med viktiga aktörer inom olika områden för att visa på bredden av våra smarta SpaceCloud produkter, säger Lena W Jansson, tf VD, Unibap.

Uppsala 2022-06-16

För mer information, vänligen kontakta:

Lena W Jansson

Verkställande Direktör

vd@unibap.com

+46 72 450 15 15

 

Kort om Unibap

Unibap är ett högteknologiskt företag som vill automatisera och effektivisera industrin och rymdfart. Med smarta lösningar baserade på AI och robotik vill vi höja kvaliteten och öka produktiviteten för våra kunder samt eliminera farliga arbetsuppgifter som idag utförs manuellt. Unibap arbetar för att ha en positiv inverkan på både samhälle och miljö. Bolagets kvalitetsledningssystem är certifierat enligt SS-EN ISO 9001:2015. Bolaget är noterat vid Nasdaq First North Growth Market.

För mer information, vänligen besök Bolagets hemsida www.unibap.com.

FNCA Sweden AB, +46 8-528 00 399, info@fnca.se, är Bolagets Certified Adviser.

Filer för nedladdning

Investerarkontakt

Vad kan vi hjälpa dig med?

Frågor till vår IR-avdelning kan skickas via e-post till ir@unibap.com eller genom att klicka på knappen nedan.