Investor relations

Vi erbjuder intresserade att vara med på vår spännande resa mot att tillgängliggöra rymdteknologi för alla. För ett förbättrat liv på jorden och bortom den.

Pressmeddelanden

Unibap tecknar avtal med ABB att ingå i partnernätverket för robotar

Unibap AB (publ) och ABB har tecknat ett samarbetsavtal som innebär att Unibap ingår i ABB:s partnernätverk för robotar med möjlighet att bli Auktoriserad Value Partner. Avtalet gäller från december 2018.

Samarbetsavtalet möjliggör bland annat ett djupare samarbete med ABB som en Value Partner och ABBs licensierade systemintegratörer för robotautomatisering. Unibaps erbjudande riktat till smarta fabriker med Intelligent Vision System (IVS) för automatiserad kvalitetskontroll och programmeringsfri automation är områden som stärker värdet och flexibiliteten inom industriell automation. Samarbetsavtalet följer tidigare kommunicerad validering av Unibaps lösningar för att styra ABB:s robotar utan programmering genomfört med Robotdalen och vid Unibaps robotiklaboratorium i Västerås.

Unibap erbjuder robotleverantörer ett komplement för digitalisering av smarta fabriker med ökad produktivitet och effektivitet med lösningar baserat på djupinlärning. Vi erbjuder fristående och lättintegrerade lösningar för bland annat automatisk kvalitetsavsyning som i kombination med industrirobotar kan avsyna flertalet ytor av objekt. Industriroboten kan visa upp objektet från olika vinklar likt en mänsklig operatör som inspekterar en artikel och driver därför på marknaden för ökad robotisering i smarta fabriker. Unibap arbetar även med robotguidning vilket är intressant teknik som kan generera nya lösningar på applikationer inom industriell flexibel automation samt att lösningarna kan integreras mot stora industriella molntjänster.

Avtalet ger även Unibap tillgång till ABBs Technical Partner Portal och access till ABBs e-utbildningar och program.

-  Samarbetsavtalet är mycket positivt för Unibap eftersom det möjliggör för oss att söka fördjupande samarbeten med kort tid till tillämpning inom exempelvis automatiserad kvalitetskontroll i samband med industrirobotoperationer. Våra erbjudanden kan adderas till ABBs befintliga system såväl som nyinstallationer vilket gör det mycket attraktivt för oss att samarbeta långsiktigt, säger Fredrik Bruhn, VD på Unibap.

- Vi ser verkligen fram emot samarbetet med Unibap. Kvalitetskontroll är ett synnerligen spännande område som ligger rätt i tiden och som flera av våra partner redan visat stort intresserade av. Med Unibaps lösning kommer vi gemensamt skapa nya affärsmöjligheter, säger Susanne Timsjö, säljchef för robotverksamheten inom ABB Sverige.

Uppsala 2019-01-21

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Bruhn

Verkställande Direktör

vd@unibap.com 

+46 70 7833215

Kort om Unibap

Bolaget är ett modernt IT-bolag som ligger i framkant med integration av AI-lösningar och robotik. Unibap digitaliserar industrins produktion och tillverkning genom att göra blinda robotar seende i kombination med mänskliga förmågor för kvalitetsavsyning och automatisering. Bakgrunden till Unibap är erfarenheter från mångårig utforskning av rymden, av tillverkning av ruggade industridatorlösningar och robotiklösningar.

För mer information, vänligen besök Bolagets hemsida unibap.com.  Mangold Fondkommission AB, tel. +46 8 5030 1550, är Bolagets Certified Adviser

Filer för nedladdning

Investerarkontakt

Vad kan vi hjälpa dig med?

Frågor till vår IR-avdelning kan skickas via e-post till ir@unibap.com eller genom att klicka på knappen nedan.