Investor relations

Vi erbjuder intresserade att vara med på vår spännande resa mot att tillgängliggöra rymdteknologi för alla. För ett förbättrat liv på jorden och bortom den.

Pressmeddelanden

Anders Blomberg lämnar VD-posten

På grund av olika uppfattning kring hur bolagets ska drivas framåt har Unibaps styrelse och VD gemensamt kommit fram till att Anders Blomberg lämnar VD-posten fredagen den 11 februari 2022 Bolagets Head of Communication and Talent, Lena W Jansson, har utsetts som tillförordnad VD från och med 11 februari 2022 fram till dess att ny VD är rekryterad.

- 2021 har varit ett både utmanande och spännande år för Unibap och Anders har gjort starka insatser för bolagets utveckling mot nästa fas. Unibap växer, senast igår offentliggjorde vi ett samarbetsavtal med Northvolt för utveckling av automatiserad demontering av batterier. Samtidigt befinner sig vårt affärsområde rymd i en intensiv fas till följd av att utvecklingen i den internationella rymdindustrin nu accelererar. För att fullt ut kunna ta tillvara möjligheterna är det styrelsens bedömning att Unibap nu behöver ett annat ledarskap för sin fortsatta tillväxtresa. Jag vill tacka Anders för hans arbete och stora lojalitet med bolaget under en krävande period, och önskar honom all lycka till i framtida roller, säger Ingrid Engström, Styrelseordförande Unibap.

- Det har varit ett mycket intensivt och lärorikt år då jag tillsammans med Teamet på Unibap har levererat tunga kundprojekt samtidigt som vi har utvecklat organisationen för att vara redo för nästa fas, säger Anders Blomberg.

För mer information, vänligen kontakta:

Ingrid Engström

Styrelseordförande

+46 72 545 60 05

Denna information är sådan information som Unibap AB (publ.) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 10 februari 2022, klockan 19.05 CET.

Kort om Unibap

Unibap är ett högteknologiskt företag som vill automatisera och effektivisera industrin och rymdfart. Med smarta lösningar baserade på AI och robotik vill vi höja kvaliteten och öka produktiviteten för våra kunder samt eliminera farliga arbetsuppgifter som i dag utförs manuellt. Unibap arbetar för att ha en positiv inverkan på både samhälle och miljö. Bolagets kvalitetsledningssystem är certifierat enligt SS-EN ISO 9001:2015. Bolaget är noterat vid Nasdaq First North Growth Market.

För mer information, vänligen besök Bolagets hemsida unibap.com.

FNCA Sweden AB, +46 8-528 00 399, info@fnca.se, är Bolagets Certified Adviser.

Filer för nedladdning

Investerarkontakt

Vad kan vi hjälpa dig med?

Frågor till vår IR-avdelning kan skickas via e-post till ir@unibap.com eller genom att klicka på knappen nedan.