Investor relations

Vi erbjuder intresserade att vara med på vår spännande resa mot att tillgängliggöra rymdteknologi för alla. För ett förbättrat liv på jorden och bortom den.

Pressmeddelanden

Unibap får beställning på nästa generations SpaceCloud applikationsutvecklingsprodukter

Unibaps amerikanska distributör Moog Inc beställer fler SpaceCloud utvecklingsenheter för $123 000 USD med omgående leverans. Beställningen följer flera tidigare mindre avrop och inkluderar även applikationsutvecklingssystem för Unibaps nästa generations SpaceCloudlösningar, kallad iX10. Produkterna kommer distribueras till kunder i USA.

Unibap har tidigare kommunicerat ett snabbt ökande intresse kring företagets rymdmolntjänster SpaceCloud med bland annat pågående leverans till NASA. Unibaps SpaceCloudlösningar består av både hårdvara och mjukvara som möjliggör dataanalys, datalagring, kommunikation och nyttjande av mjukvarumoduler "appar" i rymden. Unibap och amerikanska Moog har sedan januari 2019 ett distributions och licensavtal för AI i rymdsystem.

Produktfamiljen iX10 består som nuvarande iX5 familj av flera produkter med mjukvarulösningar, produkter för satellitutveckling och produkter för driften i rymden. Beställningen vi nu mottagit avser produkter för "app"-utveckling som i nästa skede kan driftsättas ombord på satelliter med SpaceCloud hårdvara. iX10 familjen ökar prestandan och lägger till möjligheten att återanvända mjukvara från AI tillämpningar på jorden.

- Det är oerhört roligt att se att rymdmarknaden i USA tar till sig våra lösningar tillsammans med Moog. I steg ser vi hur tester och utvärderingar går bra och systemen tas vidare mot riktiga rymdmissioner. Att våra kunder nu även kompletterar med utvecklingsenheter av nästa generation är viktigt och visar att det finns långsiktigt intresse, säger Fredrik Bruhn

SpaceCloud® är ett varumärke ägt av Unibap.

Denna information är sådan information som Unibap AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 oktober 2020 klockan 08.30 CET.

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Bruhn

Verkställande Direktör

vd@unibap.com

+46 70 7833215

Kort om Unibap

Unibap är ett högteknologiskt företag som vill automatisera och effektivisera industrin och rymdfart. Med smarta lösningar baserade på AI och robotik vill vi höja kvaliteten och öka produktiviteten för våra kunder samt eliminera farliga arbetsuppgifter som i dag utförs manuellt. Unibap arbetar för att ha en positiv inverkan på både samhälle och miljö. Bolagets kvalitetsledningssystem är certifierat enligt SS-EN ISO 9001:2015. Bolaget är noterat vid Nasdaq First North Growth Market.

För mer information, vänligen besök Bolagets hemsida unibap.com.

FNCA Sweden AB, +46 8-528 00 399, info@fnca.se, är Bolagets Certified Adviser.

Filer för nedladdning

Investerarkontakt

Vad kan vi hjälpa dig med?

Frågor till vår IR-avdelning kan skickas via e-post till ir@unibap.com eller genom att klicka på knappen nedan.